14/7/16

Tips for Positive Thinking!😊

Heyyy! Τι κάνετε; Εγώ είμαι σπίτι και ετοιμάζομαι για μετακόμιση (μεγάλη ιστορία, ίσως να σας πω γι' αυτό σε άλλο άρθρο), ευτυχώς όμως βρήκα λίγο χρόνο να γράψω. Τέλος πάντων, σήμερα αποφάσισα να γράψω για ένα θέμα λίγο... διαφορετικό από τα συνηθισμένα του blog, τις θετικές σκέψεις!



Πόσοι από εμάς δεν έχουμε βρεθεί σε μια κατάσταση που να τα βλέπουμε όλα μαύρα και τίποτα να μην μοιάζει να πηγαίνει σωστά; Ειδικά στην εφηβεία η κατάσταση επιδεινώνεται με τις αλλαγές που συμβαίνουν και τις ορμόνες που "τρελαίνονται". Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό για κάθε άνθρωπο να μάθει να σκέφτεται θετικά, ώστε να μπορεί να αντιμετωπίζει τέτοιες στιγμές. Μάλιστα θετικές σκέψεις και συμπεριφορά γενικότερα βοηθούν στην τόνωση της αυτοπεποίθησης, τη διαχείριση του άγχους και γενικά την ψυχική υγεία. Το καλύτερο, που έχω μάθει από προσωπική εμπειρία; Το να σκέφτεσαι θετικά δεν είναι κάτι που "ή το 'χεις ή δεν το 'χεις", αλλά μπορείς να εξασκηθείς και να το καλλιεργήσεις. Ορίστε λοιπόν μερικές συμβουλές για να το πετύχετε:

  1. Εστίασε στα ευχάριστα Μπορεί να μη σου βγαίνει πάντα φυσικά, αλλά προσπάθησε να επικεντρώνεσαι στα ευχάριστα πράγματα που σου συμβαίνουν. Σ'αυτό μπορεί να σε βοηθήσει το να φτιάξεις μια λίστα με όλους τους λόγους που έχεις να είσαι χαρούμενη και να την διαβάζεις κάθε πρωί.
  2. Μάθε τις αιτίες των σκέψεών σου Παρατήρησε αν υπάρχουν κάποια μέρη, δραστηριότητες, άτομα που σε κάνουν να νιώθεις και να σκέφτεσαι πιο θετικά και προσπάθησε να έρχεσαι σε επαφή μαζί τους όσο το δυνατόν συχνότερα
  3. Κατάλαβε τα συναισθήματά σου Συνήθισε να ρωτάς τον εαυτό σου "Πώς νιώθω αυτή τη στιγμή; Γιατί νιώθω έτσι;" και ίσως να γράφεις σε ένα ημερολόγιο. Πολλοί μπορούν έτσι να έρθουν περισσότερο σε επαφή με αυτά που νιώθουν, να τα ελέγξουν και να τα διαχειριστούν καλύτερα.
  4. Μην σκέφτεσαι πολύ Μερικές φορές έχουμε την τάση να σκεφτόμαστε και να αγχωνόμαστε για πράγματα τα οποία στην πραγματικότητα είναι πολύ μικρά(το έχω κάνει αμέτρητες φορές). Προσπάθησε να δείξεις στον εαυτό σου πόσο μικρά είναι αυτά τα πράγματα, για να σταματήσεις να τα σκέφτεσαι και να τα αφήνεις να σε επηρεάζουν τόσο 
  5. Γίνε παραγωγικός/ή Ξεκίνα κάτι που ήθελες να κάνεις από καιρό, τακτοποίησε μια υποχρέωσή σου, ζωγράφισε, γράψε ένα ποίημα, βοήθα κάποιον άλλο... Όλα αυτά σε κάνουν να νιώθεις πως έχεις δυνατότητες και αξίζεις πολλά, κάτι που σου φτιάχνει αμέσως τη διάθεση.
  6.  Μην κρίνεις τον εαυτό σου Πολλές αρνητικές σκέψεις ξεκινάνε απ'το ότι δεν είμαστε εντάξει με τον εαυτό μας. Θυμήσου ότι κανείς δεν είναι τέλειος και προσπάθησε να μην εστιάζεις στις ατέλειές σου, αγάπα τον εαυτό σου! (Σκέφτομαι να γράψω ένα ξεχωριστό άρθρο γι' αυτό το θέμα, γιατί βλέπω ότι απασχολεί πολύ κόσμο και το έχω περάσει κι εγώ, τι λέτε;)
  7. Δες το λογικά Τη στιγμή που αντιμετωπίζεις μια δυσκολία μπορεί να μοιάζει σαν το τέλος του κόσμου, σκέψου όμως, είναι όντως τόσο άσχημα τα πράγματα; Πόσο θα επηρεάσει αυτή η κατάσταση τη ζωή σου σε 5-10 χρόνια; Εμένα πάντως με έχει βοηθήσει απίστευτα αυτό! Μπορεί να μη σταματήσει αμέσως να σε απασχολεί το πρόβλημα σου, θα νιώσεις όμως μεγάλη ανακούφιση συνειδητοποιώντας ότι σύντομα μάλλον θα το έχεις ξεπεράσει και ίσως μετά από λίγο καιρό να μην το θυμάσαι καν,
  8. Αποδέξου το πως νιώθεις Είναι απόλυτα φυσιολογικό κάποιες φορές να νιώθεις λύπη, άγχος, κούραση... Μην κατηγορείς τον εαυτό σου γι' αυτό και κατάλαβε ότι κάποιες φορές συμβαίνει, ακόμα και σε ανθρώπους που μοιάζουν μόνιμα χαρούμενοι
  9. Χαμογέλα☺Όταν είμαστε χαρούμενοι χαμογελάμε, ήξερες όμως ότι συμβαίνει και το αντίθετο; Δοκίμασέ το! Όταν χρειάζεσαι μια άμεση βελτίωση της διάθεσής σου χαμογέλα, έστω και ψεύτικα, ίσιωσε την πλάτη σου και προσπάθησε να δείχνεις χαρούμενη, σιγά σιγά θα αρχίσεις να νιώθεις έτσι!
Πώς σας φάνηκαν; Σας είχε απασχολήσει ποτέ αυτό το θέμα; Περιμένω τη γνώμη σας για το σημερινό άρθρο και αν θα σας άρεσε να κάνω κι άλλα παρόμοια.

~Μαρίνα

9 σχόλια :

  1. Σου ταιριάζουν πολύ τέτοιου είδους άρθρα!!
    Το συγκεκριμένο μου άρεσε πάρα πολύ και ναι,έχω περάσει κι εγώ από "μαύρες" στιγμές!Κυρίως πέρυσι και ευτυχώς λιγότερο φέτος.Αυτό που με επηρεάζει περισσότερο είναι οι παρέες και σίγουρα κάποιες φορές δεν αισθάνομαι καλά με τον εαυτό μου και σκέφτομαι μακάρι να ήμουν κάποια άλλη!Θα ήθελα να δω και το άρθρο σχετικά με το "αγάπα τον εαυτό σου". Συνέχισε έτσι!!:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια και την συνεχή υποστήριξή σου! Πράγματι οι παρέες με επηρεάζουν αρκετά κι εμένα σ'αυτό το θέμα... Όσο για το "Αγάπα τον εαυτό σου", θα προσπαθήσω να το ετοιμάσω το συντομότερο δυνατό!

      Διαγραφή
  2. Υπέροχο άρθρο-δεν υπάρχουν λόγια! Να κάνεις οπωσδήποτε και άλλα παρόμοια!!
    Όλοι έχουμε περάσει περιόδους της ζωής μας στις οποίες νιώθουμε down και είναι απολύτως λογικό...το σημαντικό είναι να προχωράμε! Το άρθρο σου σίγουρα βοήθησε πολλούς!
    Φιλάκια πολλά:)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρεις πόσο χαρούμενη με κάνεις, χίλια ευχαριστώ! Και συμφωνώ απόλυτα μαζί σου ότι το σημαντικό είναι να προχωράμε!

      Διαγραφή
  3. Πολύ ωραίο και ενδιαφέρον άρθρο! Μπορεί να βοηθήσει πολύ κόσμο :)

    Φιλάκια ♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Χαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε! Μακάρι όπως λες να βοηθήσει κάποιον!!!

      Διαγραφή
  4. Πάρα πολύ ωραίο άρθρο:)♥ Χρειαζόμουν ένα τέτοιο άρθρο γιατί τώρα τελευταία δεν νιώθω πολύ ωραία:/♥ Πάντως μπράβο σου που κάνεις τόσο καλή δουλειά και θα ήταν πολύ ωραίο να έκανες το άρθρο για την αγάπη του εαυτού μας♥

    Μπαιι:D♥♥

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Xαίρομαι πάρα πολύ που σου άρεσε κι ελπίζω να σε βοήθησε έστω και λίγο! Θα προσπαθήσω να ανεβάσω σύντομα και το άλλο άρθρο!:)
      ♥♥♥

      Διαγραφή
  5. Πολύ ενδιαφέροντα όλα και επειδή ασχολούμαι με τον διαλογισμό το 4ο tip είναι πολύ σημαντικό και δύσκολο να καταφέρεις,να αδειάσεις δηλαδή το μυαλό από περιττές σκέψεις.Μέσω του διαλογισμού μπορείς να καταφέρεις πολλά :)
    Θα χαρώ να σε δω και από το blog μου :)
    http://lenartlover.blogspot.gr/
    x

    ΑπάντησηΔιαγραφή